begeleiding

Dody Soetanto - Artistiek leider en dirigent

Dirigent Dody Soetanto stond bij het project De Gondoliers voor het eerst voor het ASPK en dat is het koor uitermate goed bevallen. Hij leidt de repetities met frisse energie, doorzettingsvermogen en een ontzettend scherp oor voor detail. Daarnaast zorgt hij dat het altijd gezellig is en er ook genoeg te lachen valt. De van oorsprong Indonesische Dody studeerde zowel directie als zang aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij dirigeert verschillende Nederlandse koren, is repetitor voor verscheidene kamerkoren en stond al voor het Groot Omroepkoor als onderdeel van hun jong-talent-programma. Daarnaast zong hij in producties van De Nederlandse Opera Academie, de Nederlandse Reisopera en het Groot Omroepkoor.

René Orbons - Regisseur

René Orbons heeft tijdens La Gran Vía voor het eerst de regie van het ASPK op zich genomen. René heeft tijdens de opleiding Theatre and Eductation aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht veel ervaring opgedaan als regisseur en rondde zijn opleiding af met een grootse fysieke koorvoorstelling. Daarnaast heeft hij de minor en het schakelprogramma Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam afgerond, waar hij nu de Master International Dramaturgy volgt. René werkt als docent beweging/dans, elementair spel en improvisatie bij het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland te Leiden en heeft ook als speldocent gewerkt aan het Nova College Haarlem en de Nationale Universiteit van Costa Rica.

Aliya Iskhakova - Pianist

Onze Russische pianist Aliya Iskhakova was tijdens De Gondoliers een nieuwe aanwinst voor het ASPK. Ze vertelde ons al eens dat het begeleiden van het koor helemaal niet als werk voelt, omdat het zo leuk is. Aliya is momenteel bezig met haar masteropleiding piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze behaalde eerder een bachelordiploma aan Codarts in Rotterdam, en studeerde daarvoor al enkele jaren in Rusland. Daarnaast heeft ze verschillende prijzen en beurzen gekregen, waaronder de tweede prijs van de Young Pianist Foundation en de Grada van Beek-Donner beurs.

Angeliki Ploka - Dirigent

Het ASPK heeft al voor verschillende projecten samengewerkt met Angeliki, en een toekomstige samenwerking wordt absoluut niet uitgesloten. Ze leidt de repetities met liefde en een flinke dosis van haar Griekse temperament, waardoor het koor continue op scherp blijft staan. Dankzij Angeliki halen de sopranen de belachelijk hoge noten in de finale, weten de alten tegenwicht te bieden aan het geweld van de sopranen, staan de weinige tenoren hun mannetje en vormen onze bassen de stabiele basis. Angeliki studeerde koordirectie, Kodály Music Pedagogy, muziekwetenschap, piano en muziektheorie in Hongarije en Griekenland. Nu studeert ze klassiek zang en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium. Ze werkte met meerdere regionale, nationale en internationale koren en nam deel aan verschillende masterclasses. Sinds 2015 geeft Angeliki seminars in Kodály Music Pedagogy en doceert ze bij Nationale Koren – Vocaal Talent Nederland en aan het Koninklijk Conservatorium.

Panda van Proosdij - Regisseur

Regisseur Panda van Proosdij heeft al een groot aantal projecten van het ASPK begeleid: ze verzorgde de regie voor Iolanthe, Ruddigore, Les Bavards en De Gondoliers. Ze heeft haar geheel eigen manier voor het regisseren van operette: de snelkook-operette. Ze versterkt het artistieke team pas laat in het proces, maar bedenkt dan in hoog tempo decor, kostuums en grappen en zet vervolgens in twee weekenden (ja echt, zo weinig!) een voorstelling met ons in elkaar. In die twee weekenden weet ze het koor tot een hechte groep te smeden, die elkaar vertrouwt en die niet meer in verlegenheid wordt gebracht van een gek dansje hier of daar. Panda studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie en volgde verschillende theatercursussen. Ze geeft masterclasses Voice & Physique (een methode die ze zelf ontwikkelde) aan koren in binnen- en buitenland. In 2014 won ze de prijs voor beste regie bij de AMA’s in het DeLaMar theater Amsterdam. Ook werd ze wereldkampioen tijdens de World Choir Games met het Aarhus Pigekor. Daarnaast leidt ze een eigen vernieuwende toneelgroep: PANDORA Werktheater.

Wil je op de hoogte blijven van vacatures?

Laat je gegevens achter, typ kort iets over je ervaring en expertise, en dan sturen we een mail als we op zoek zijn naar nieuwe professionals.