begeleiding

Kaiyi Min

Artistiek leider en dirigent

Sinds 2021 kent het ASPK een nieuw artistiek leider: de Taiwanese koordirigent en sopraan Kaiyi Min.
Na het behalen van haar bachelor kerkmuziek verruilde zij Taiwan voor Nederland. Daar studeerde zij solozang en koordirectie aan het Conservatorium van Maastricht. 

Na haar studies viel ze in de prijzen bij verschillende internationale zangconcoursen, waaronder het winnen van de Taiwanese Music Competition en prijzen in New York en Nederland.

Ze zong op uitnodiging als solist voor onder meer het Barokensemble Ribattuta Musica, het Gelders Orkest en de Koninklijke Marinierskapel o.l.v. Harmen Cnossen. 

Bij het laatst genoemde werd zelfs een werk speciaal voor haar stem gecomponeerd. 

Als dirigent werkt ze met verschillende Nederlandse koren. Kaiyi Min geeft regelmatig stemtraining in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan en Maleisië.

Aliya Iskhakova

Pianist

Onze Russische pianist Aliya Iskhakova is sinds De Gondoliers een onmisbare kracht. Ze vertelde ons al eens dat het begeleiden van het koor helemaal niet als werk voelt, omdat het zo leuk is.

Aliya heeft in 2019 haar Masters afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze behaalde eerder een bachelordiploma aan Codarts in Rotterdam, en studeerde daarvoor al enkele jaren in Rusland. 

Daarnaast heeft ze verschillende prijzen en beurzen gekregen, waaronder de tweede prijs van de Young Pianist Foundation en de Grada van Beek-Donner beurs.

Tjyying Liu & Els Willems

regie

Els Willems en Tjyying Liu vormen het regieduo van het ASPK. Zij kennen elkaar van de toneelacademie in Maastricht, waar zij een regieopleiding volgden. Als duo hebben zij eerder toneel- en muziektheaterproducties geleid, onder meer met studentengroepen.

Tjyying Liu: is sinoloog, werkte als correspondent in China en is bij diverse musea rondleider en educator.

Els Willems: studeerde naast de theateropleiding ook nog af in de Nederlandse taal en cultuur. Naast haar werkervaring als dramadocent, regisseur en toneelschrijver werkt zij als docent Nederlands.

Beiden delen een grote passie voor theater en het werken met jonge mensen.

Het Bestuur

Wil je op de hoogte blijven van vacatures?

Laat je gegevens achter, typ kort iets over je ervaring en expertise, en dan sturen we een mail als we op zoek zijn naar nieuwe professionals.