bestuur

Bestuur 2019-20120

Het ASPK wordt volledig gerund door studenten. Het bestuur doet alles zelf: het bedenken van projecten, het bestellen van de bladmuziek, het regelen en boeken van repetitieruimtes en theaters, het vinden van de juiste professionals, etc. Momenteel heeft het ASPK een vierkoppig bestuur. Leer hier onze bestuursleden alvast een beetje kennen!

Bastiaan van Bloppoel

voorzitter

Het ASPK is het eerste koor waarin Bastiaan ooit gezongen heeft. In september 2016 werd hij door studiegenoot en ASPK-lid Tom overgehaald om mee te doen (‘zingen en acteren, dat is toch niks voor mij?’). Pas toen hij de hoofdrol in Ruddigore te pakken had, realiseerde Bastiaan zich dat hij een voorliefde heeft voor zang en theater. Sindsdien werkt hij hard aan zijn zangtechniek door middel van wekelijkse zanglessen, en zingt en speelt hij ook bij andere muziek- en theatergezelschappen. In zijn vrije tijd speelt hij ook nog piano. Bastiaan volgt het masterprogramma Theoretische Natuurkunde aan de UvA. Als nieuwste aanwinst binnen het bestuur houdt hij zich voornamelijk bezig met de toekomstplannen van het ASPK.

Marvel Maljers

Penningmeester

Marvel zingt al haar hele leven. Maar bij het ASPK kwam ze pas echt in contact met de uitvoering van theater. Nadat ze een jaar had meegezongen met het ASPK, en diverse rollen had bekleed, wilde ze  graag wat meer bijdragen aan de vereniging. Met een haast ongezonde liefde voor cijfers en excelbestandjes, neemt ze de rol van penningmeester op zich. Ook zorgt ze er als voorzitter van de activiteitencommissie van het ASPK, ASPKac, voor dat er dit jaar genoeg leuke activiteiten voor de leden zijn. Daarnaast is ze ook bezig met het afronden van haar master Business Administration. 

Laurent Meijlink

Secretaris

Laurent deed in 2019 voor het eerst mee met het ASPK tijdens het Gasparone-project en is sindsdien fanatiek lid van de vereniging. Hij had daarvoor totaal geen zangervaring en vond het eigenlijk een heel raar idee om in een koor te zingen. In een half jaar heeft hij echter ontdekt dat ademtechnieken en gewoon heel hard zingen al veel kunnen uitmaken. In zijn vrije tijd raakt Laurent graag verwikkeld in allerlei experimentele jamsessies, als hij niet aan het sporten is. Hij heeft zich na zijn studie muziekwetenschap in zijn master gericht op cultuurbeleid en heeft naast deze bestuursfunctie nog drie andere baantjes, dus hij komt zijn tijd wel door. Toch schrijft hij wekelijks ontzettend onderhoudende nieuwsbrieven aan de leden, en houdt hij als geen ander het ledenbestand bij. 

Marie Koet

Externe communicatie & PR

Marie wist voordat ze lid werd van het ASPK al dat ze in het bestuur wilde. Ze zag de voorstelling ‘Gasparone’ en was meteen verknocht aan de vereniging. Nu is ze naast sopraan ook nog eens bestuurslid PR en plaatst wekelijks blije berichten op de social media en onderhoudt de externe contacten. Ze studeert filosofie en heeft stage gelopen op de redactie van De Speld. Een filosofisch grapje hier en daar zal dus waarschijnlijk geregeld voorbijkomen.  Ze is op haar zestiende begonnen met zingen in een meerstemmige meidengroep genaamd The Syrens, en is op haar 21e overgestapt naar klassieke zang, in het Studentenkoor Amsterdam. In het ASPK combineert ze haar liefde voor theater met haar liefde voor zang.