de gondoliers 2018

De Gondoliers was de meest ambitieuze operette die het ASPK tot dusver heeft uitgevoerd. Met niet minder dan 16 solorollen (9 hoofdrollen en 7 bijrollen) moesten er veel solisten worden gecast en worden voorbereid op zang en spel. Gelukkig was er een ruime periode uitgetrokken om dit voor elkaar te krijgen en kwam alles op zijn pootjes terecht. Een recordaantal van 360 bezoekers zag het eindresultaat!

A. Sullivan

W.S. Gilbert

Joop Fransen

6, 7 & 8 maart 2019

CREA Theater, Amsterdam

22

Dody Soetanto

Panda van Proosdij

Aliya Iskhakova

Rolverdeling

Marco Palmieri

Denny Damara

Gondolier. Trouwt met Gianetta. Komt daarna samen met Giuseppe op de troon van het eiland Barataria terecht, maar het is niet duidelijk wie van de twee de echte koning is. Blijkt niet de koning te zijn en keert met vrouw terug naar Venetië.

Giuseppe Palmieri

Pieter van Niel

Gondolier. Trouwt met Tessa. Komt daarna samen met Marco op de troon van het eiland Barataria terecht, maar het is niet duidelijk wie van de twee de echte koning is. Blijkt óók niet de koning te zijn en keert met vrouw terug naar Venetië.

Gianetta

Lilia Romero

Venetiaans meisje. Trouwt met gondolier Marco. Reist hem achterna naar het eiland Barataria om uit te vinden of ze koningin is.

Tessa

Floor van de Leur (di & do) en
Sam van den Brink (wo)

Venetiaans meisje. Trouwt met gondolier Giuseppe. Reist hem achterna naar het eiland Barataria om uit te vinden of ze koningin is.

Casilda

Britte Wijtmans

Dochter van de Hertog en Hertogin, blijkt in jeugd uitgehuwelijkt te zijn aan de prins van het eiland Barataria, maar is verliefd op Luiz.

Luiz

Willem van Weeren

Tamboer van de Hertog en Hertogin, verliefd op Casilda, maar mag niet met haar trouwen. Blijkt later de verloren prins van Barataria te zijn, en dus ook uitgehuwelijkt aan Casilda te zijn in zijn jeugd. Wordt dus de nieuwe koning.

Hertog

Tom van der Mijn

Zeer blutte Hertog, vader van Casilda.

Hertogin

Renée J. (di & do) en
Lotte den Hertog (wo)

Zeer blutte Hertogin, moeder van Casilda.

Don Alhambra

Pjotr Buys

Spaanse edelman, deelt Marco en Giuseppe mee dat één van hen de nieuwe koning van Barataria is.

Doe jij mee met ons volgende project?

In september start het ASPK met een nieuw project. De aanmelding hiervoor gaat deze zomer van start!