HMS Pinafore

We zijn inmiddels onderweg met het repetitieproces!

Stap aan boord van de HMS Pinafore!

Met deze klassieker uit het operetterepertoire van Gilbert en Sullivan keert het ASPK terug naar het Engelse duo. HMS Pinafore (1878) is een operette over liefde, sociale klassen en hoe zéér ongeschikte personen soms toch grote macht dragen. Naar klassiek gebruik van de auteurs ontbreekt ook niet een onverwachte wending. Het verhaal dateert van meer dan een eeuw geleden, maar het is niet lastig om de thema’s in de tegenwoordige context te herkennen.

Het verhaal speelt zich af op het marineschip HMS Pinafore. Iedereen aan boord deelt in het trotse gevoel Engels te zijn, maar daar houdt het delen ook wel op. De verschillen in rang zijn duidelijk en overbrugbaar wanneer er twee verboden liefdes lijken te ontstaan: die tussen een parlevinkster en de kapitein en die tussen diens dochter en een ‘simpele matroos’. Kortom, onverenigbare klassen. Een cruciale onthulling keert de verhoudingen echter volledig ondersteboven.

Het project

De reguliere repetities van HMS Pinafore beginnen op maandag 4 oktober en zullen wekelijks op maandagavond plaatsvinden tot in maart 2022, met vervolgens drie uitvoeringen in het CREA Theater op 17, 18 en 19 maart.