iolanthe 2016

Iolanthe was het eerste project van het ASPK. Het is een relatief makkelijke operette met een komisch verhaal vol plottwists – uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met operette, zowel voor publiek als voor deelnemers. Twee uitverkochte avondvoorstellingen en een hyperactief koor vormden het slot van drie maanden repeteren.

A. Sullivan

W. S. Gilbert

Gerard Knoppers

7 & 8 juni 2016

Polanentheater, Amsterdam

21

Angeliki Ploka

Panda van Proosdij

Johannes Gierl

Rolverdeling

Strephon

Tom van der Mijn

Half mens en half fee – zijn moeder is de fee Iolanthe. Wordt verliefd op Phyllis. Later blijkt dat de voogd van Phyllis Strephons vader is, en die staat Strephon uiteraard toe om met zijn protegée te trouwen.

Phyllis

Sophie van Weeren

Wordt opgevoed door de opperrechter. Heeft vele aanbidders in het Lagerhuis. Wordt verliefd op Strephon, maar denkt dat hij vreemdgaat en verlooft zich daarom met Lord Tolloller en Lord Mountararat.

Iolanthe

Britte Wijtmans

Fee. Werd verbannen omdat ze met een man trouwde, wat verboden is voor feeën. Probeert haar zoon te behoeden voor dezelfde fout. Komt haar oude geliefde (de operrechter) tegen en trouwt na wijziging van de wet met hem.

Opperrechter

Matthew Goode

Is hoofd van het Lagerhuis en voogd van Phyllis. Heeft zelf een oogje op Phyllis en probeert met haar te trouwen. Komt er later achter dat hij de vader van Strephon is, herenigt zich met Iolanthe en laat Strephon met Phyllis trouwen.

Lord Mountararat

Pieter van Niel

Lid van het Lagerhuis. Verliefd op Phyllis en beste vrienden met Lord Tolloller. Verlooft zich met Phyllis, maar wordt gedumpt en trouwt uiteindelijk met de fee Leila.

Lord Tolloller

Geert Kapteijns

Lid van het Lagerhuis. Verliefd op Phyllis en beste vrienden met Lord Mounterarat. Verlooft zich met Phyllis, maar wordt gedumpt en trouwt uiteindelijk met de fee Celia.

Feeënkoningin

Dorith van Weeren

Koningin der feeën. Probeert de wet ‘elke fee die met een mens trouwt, moet sterven’ te handhaven. Wordt zelf verliefd op een mens (Private Willis) en verandert dan de wet. Elke fee die niet met een mens trouwt, moet sterven!

Private Willis

Wouter Hoevers

Soldaat, houdt de wacht bij het Lagerhuis. Probeert de feeënkoningin te versieren.

Leila en Celia

Floor en Heleen van de Leur

Feeën. Worden verliefd op leden uit het Lagerhuis, en vinden dat feeën wel met mensen zouden moeten kunnen trouwen. Trouwen uiteindelijk met Lord Tolloller en Lord Mountararat.

Doe jij mee met ons volgende project?

In september start het ASPK met een nieuw project. De aanmelding hiervoor gaat deze zomer van start!