les bavards 2017

Voor Les Bavards werkte het ASPK samen met zustervereniging Carmina Ludicra in Nijmegen. Deelnemers van beide verenigingen studeerden in een ultrakorte periode een hele operette in, die werd uitgevoerd in de beide thuissteden van de verenigingen. Auto’s met het decor crossten door het hele land en nieuwe vriendschappen ontstonden. Sindsdien bezoeken groepjes van het ASPK en Carmina Ludicra trouw elkaars voorstellingen – mooi hoe muziek studenten door heel Nederland weet te verbinden!

J. Offenbach

C. Nuitter

Joop Fransen

10, 12 & 13 juli 2017

Theater De Kik, Elst & Polanentheater, Amsterdam

17

Nathan Tax

Panda van Proosdij

Thijn Vermeulen

Rolverdeling

Roldán

Bastiaan van Bloppoel

Een slinkse praatgraag die zich steeds in de schulden werkt en zijn charmes gebruikt om de situatie te verzachten. Hij is verliefd op Ines en papt maar al te graag aan met haar rijke oom Sarmiento. Sarmiento’s problematiek met zijn kwebbelende vrouw is dan ook de spil voor Roldán. Als hij Beatriz onder de tafel kan kwebbelen, kan hij zich aan Ines, en haar familiale rijkdom, binden.

Beatriz

Iris van Heesch

De vrouw van Sarmiento die ieders oren van het hoofd kwebbelt, maar vooral zelf vindt dat ze eigenlijk heel goed kan luisteren. Kan er helemaal niet tegen dat Roldán haar onder de tafel kwebbelt, vooral wanneer ze erachter komt dat dit Sarmiento’s wil is geweest. De enige oplossing: helemaal niet meer praten.

Ines

Sophie van Weeren

Het doelwit van de pijlen van Roldáns cupido. Heeft het maar zwaar met haar boze oom en praatgrage tante. Van haar oom mag ze niks zonder zijn toestemming en ze moet altijd naar het geklets van haar tante luisteren. Gelukkig wordt haar het hof gemaakt door haar geliefde Roldán.

Sarmiento

David Mokveld

De rijke oom van Ines. Heeft weinig geduld en kan agressief worden als het teveel wordt. Elke persoon in zijn bestaan praat maar al te veel als het aan hem ligt. Al kan Roldán hem juist helpen zijn vrouw stil te krijgen. Dit was natuurlijk allang het plan van Roldán om het huis van Sarmiento en zijn geliefde binnen te kunnen komen.

Christobal

Peter ‘t Hart

De burgemeester van Sevilla. Praat met plezier over hoe bekwaam hij als burgemeester is en dat hij overal zo’n goede neus voor heeft. Het volk is het echter niet met hem eens en vindt dat hij beter zijn best moet doen om de schuldenaar Roldán op te sporen en te beboeten. Het lukt hem steeds niet de sluwe vos te pakken te krijgen.

Torribio

Tom van der Mijn

De halvegare griffier van de burgemeester. Wil ook graag praten, maar komt niet veel verder dan het na-apen van de eindes van de zinnen van Christobal, tot diens ergenis. Heeft het ook snel heet en zingt daar graag over.

Doe jij mee met ons volgende project?

In september start het ASPK met een nieuw project. De aanmelding hiervoor gaat deze zomer van start!