over ons

Het ASPK werd in de zomer van 2015 opgericht door UvA-studenten Sophie van Weeren, Jasmin Nijs en Charlotte Osté. Sophie had jaren daarvoor meegedaan met een operette van Carmina Ludicra in Nijmegen, en vond dat Amsterdam ook best een studenten-operettekoor kon gebruiken. Zo ontstond het Amsterdams Studentenprojectkoor, een koor dat zich in eerste instantie zou storten op één operette-productie: Iolanthe. Na de uitvoeringen van Iolanthe in de zomer van 2016 was er echter zoveel animo, dat het ASPK bleef bestaan. Sinds de oprichting groeit het koor elke jaar in niveau, aantal leden en bezoekersaantallen.

over ons - 1

Het doel van het ASPK is om jong-volwassenen in Amsterdam kennis te laten maken met minder bekende genres binnen klassieke muziektheater. Daarbij is er zowel ruimte voor mensen met weinig of geen zang- en theaterervaring, als voor die met juist veel ervaring. Doordat leden met meer ervaring kunnen auditeren voor solorollen, is er voor hen ook genoeg uitdaging. Voor de minder ervaren zangers is koorzang een mooie manier om meer te leren over muziek, zingen en noten lezen. We repeteren op maandagen en focussen eerst op de muziek. Vanaf halverwege het project zijn er repetitiedagen waarop de regie wordt toegevoegd.

Iolanthe Ruddigore Les Bavards De Gondoliers La Gran Vía Gasparone Boccaccio H.M.S. Pinafore Orpheus in de Onderwereld Het Eiland Tulipatan

Wil je meer weten over de projecten die het ASPK al op de planken heeft gebracht?