projecten

2020

Boccaccio

Deze komische operette vertelt het verhaal van de Italiaanse schrijver Boccaccio in het Florence van de vroege Renaissance. Boccaccio’s erotische novellen veroorzaken veel opschudding, waarbij de lokale bevolking verdeeld is tussen de vrouwelijke fans van zijn schandalige verhalen en hun jaloerse mannen.

2019

Gasparone

Om hun eigen misdaden te verbergen en het fortuin van Gravin Carlotta te bemachtigen, misbruiken de inwoners van Trapani de reputatie van de gevreesde Gasparone. Terwijl de klopjacht voortduurde, stelden wij onszelf zichzelf de vraag: bestaat de angstaanjagende Gasparone wel?

2018

La Gran Vía

In deze zarzuela (een Spaans genre van muziektheater) volgen de straten van Madrid met spanning de geboorte van een nieuwe straat. Gaat deze nieuwe straat hun geliefde stad niet te veel veranderen?

2018

De Gondoliers

In De Gondoliers volgen we Marco en Giuseppe, twee broers en zoons van een gondolier. Eén van hen blijkt de koning van het Spaanse eiland Barataria te zijn, maar wie? En met wie zijn deze gondoliers eigenlijk getrouwd?

2017

Les Bavards

In Les Bavards proberen verschillende dorpelingen de kwebbelaars Roldán en Beatriz tot stilte te manen. Tegelijkertijd probeert Roldán aan zijn schuldeisers te ontsnappen én zijn geliefde Ines voor zich te winnen, ook al is ze al uitgehuwelijkt aan iemand anders. Komt alles op zijn pootjes terecht voor de kwebbelaars?

2017

Nacht van de Koren

In juni 2017 werd het ASPK uitgenodigd voor Korenfestival ‘Kórusok Éjszakája’ (ofwel: de Nacht van de Koren) in Boedapest, Hongarije. Een afvaardiging van het koor vloog erheen en gaf twee concertjes daar met volksliedjes uit verschillende Europese landen.

2017

Ruddigore

De operette Ruddigore vertelt het verhaal van de vervloekte boze baron van Ruddigore, die de inwoners van het dichtbijgelegen dorpje teistert. Kunnen de dorpelingen de vloek opheffen?

2016

Iolanthe

In Iolanthe leren we de fee Iolanthe kennen, die is verbannen omdat ze met eens mens trouwde. Haar zoon Strephon is half mens en half fee en wordt verliefd op de mooie Phyllis. Phyllis wordt echter ook begeerd door verschillende mannen uit het Britse lagerhuis, en verlooft zich met twee van hen. Zullen Strephon en Phyllis met elkaar eindigen?