ruddigore 2017

Met Ruddigore legde het ASPK de lat hoger voor zichzelf: deze operette is moeilijker en langer dan het eerste project van het koor en vormde daardoor een uitdaging voor de deelnemers van Iolanthe. Met een prachtig decor en professioneel lichtplan werd Ruddigore een hilarische voorstelling, die ook voor het oog een pareltje was. Drie uitverkochte voorstellingen waarin af en toe werd gehuild van het lachen waren het gevolg!

A. Sullivan

W. S. Gilbert

Gerard Knoppers

5, 6 & 7 april 2017

Oostblok, Amsterdam

22

Angeliki Ploka

Panda van Proosdij

Yung-Tuan Ku

Rolverdeling

Robin / Sir Ruthven

Bastiaan van Bloppoel

Boer met een onschuldig karakter, woont in de buurt van het kasteel van Ruddigore. Verliefd op Rose. Blijkt eigenlijk de Boze Baron van Ruddigore te zijn, maar heeft moeite met de slechte daad die hij volgens de vloek dagelijks moet verrichten. Weet de vloek op te heffen en trouwt met Rose.

Rose

Sophie van Weeren

Verliefd op Robin, maar verlooft zich na het ontdekken van zijn ware aard met zeeman Richard. Als de vloek wordt opgeheven, gaat ze weer terug naar haar Robin.

Richard

Tom van der Mijn

Zeeman en pleegbroer van Robin. Luistert veelvuldig naar de stem van zijn hart, en pakt daardoor Rose van Robin af. Wordt uiteindelijk verlaten, en trouwt dan maar met Zorah.

Mad Margaret

Julie Visser

Doorgedraaide vrouw, die verliefd is op Sir Despard, de Boze Baron van Ruddigore. Als de vloek wordt opgeheven, trouwt ze alsnog met hem.

Sir Despard

Pieter van Niel

De Boze Baron van Ruddigore. Eigenlijk zou zijn broer Sir Ruthven de Boze Baron moeten zijn, maar die is verdwenen. Als Robin wordt ontmaskerd als Sir Ruthven vervalt de vloek op Despard, en kan hij trouwen met zijn Margaret.

Hannah

Renée J.

Oude vrouw die in het dorp woont. Wordt ontvoerd als slechte daad van Sir Ruthven. Komt dan haar oude geliefde en vorige Boze Baron Sir Roderic tegen – ze zijn dolgelukkig herenigd.

Sir Roderic

Wouter Hoevers

Een van de vorige Boze Baronnen, hangt als portret in de gallerij van het kasteel van Ruddigore. Waarschuwt Sir Ruthven dat hij wel elke dag zijn boze daad moet verrichten. Komt dan oude geliefde Hannah tegen, en trouwt na opheffing van de vloek met haar.

Zorah

Kato Smits

Professioneel bruidsmeisje, woont in het dorp. Naarstig op zoek naar een echtgenoot. Weet Richard te veroveren op het moment dat hij wordt gedumpt door Rose.

Adam

Pjotr Buys

Hulpje van Robin, en later dus hulpje van de ontmaskerde Sir Ruthven. Ontvoert Hannah in opdracht van zijn meester.

Doe jij mee met ons volgende project?

In september start het ASPK met een nieuw project. De aanmelding hiervoor gaat deze zomer van start!